Industrijska solidarna simbioza za socijalne preduzetnice

Veličina: 1,8 MB

Industrijska solidarna simbioza za socijalne preduzetnice

Industrijska Solidarna Simbioza (ISS) predstavlja poslovnu strategiju koja se bazira na saradnji između različitih društveno odgovornih organizacija i zelenih socijalnih preduzetnica s ciljem generisanja novih poslovnih prilika putem razmene resursa, znanja i veština. Ova inovativna praksa ima za cilj stvaranje održivih ekosistema u kojima se resursi koriste efikasno, dok istovremeno doprinosi ekonomskoj dobrobiti i društvenoj inkluziji.
Centralna vrednost mreže industrijske solidarne simbioze (MISS) ogleda se u solidarnosti članica mreže u stvaranju održivog poslovnog okruženja u kojem su ekološki, ekonomski i socijalni aspekti u harmoniji. Cilj modula je detaljnije upoznati učesnike sa konceptom industrijske simbioze, što uključuje duboko razumevanje njenog značaja za male biznise, kao i identifikaciju potencijalnih prepreka koje se mogu pojaviti tokom njenog razvoja.
Kroz ovaj modul, polaznici će steći sveobuhvatno razumevanje kako industrijska simbioza može koristiti malim preduzećima, istražujući kako ova održiva praksa može unaprediti njihove operacije, smanjiti troškove i doprineti zaštiti životne sredine. Takođe, bavićemo se analizom potencijalnih izazova i prepreka koje mali biznisi mogu sresti dok pokušavaju da primene koncept industrijske simbioze, pružajući konkretne smernice za njihovo prevazilaženje.

Kategorija: Biblioteka